Inductie Koekenpannen

Sortieren nach
Murray Keramik Bratpfanne 20 cm - Griff aus Edelstahl
27,95 €
Murray Keramik Bratpfanne 28 cm - Griff aus Edelstahl
31,95 €
Avon Keramik Bratpfanne 20 cm – Ergonomischer Griff
27,95 €
Avon Keramik Bratpfanne 24 cm - Ergonomischer Griff
29,95 €
Avon Keramik Bratpfanne 28 cm - Ergonomischer Griff
31,95 €
Murray Kombi - Zwei Keramik-Bratpfannen - RVS
54,95 €
Avon-Kombi-Angebot - Keramik-Bratpfannen - Ergo-Griff
54,95 €
Murray Kombi-Angebot - Keramik-Bratpfannen - RVS
69,95 €
Avon Kombi-Angebot - Keramik-Bratpfannen - Ergo-Griff
74,95 €
Victoria Forged Keramik-Bratpfanne 24 cm - RVS
34,95 €
Victoria Forged Combi Deal - Zwei Keramikpfannen - RVS
65,95 €
Soenil by ISENVI Keramik-Bratpfanne 24 cm - RVS
41,95 €
Soenil by ISENVI Keramik-Bratpfanne 28 cm - RVS
45,95 €
Soenil by ISENVI Kombi: Keramik-Bratpfannen - RVS
69,95 €

Inductie koekenpannen

Een inductie koekenpan is te herkennen aan de lage randen rondom de pan, de platte, magnetische bodem en het lange handvat. Het is een veelzijdige pan, waarmee je allerlei heerlijke gerechten kunt maken. Voor je ontbijt bak je hierin een ei, tijdens de lunch maak je pannenkoeken en als diner braad je je vlees(vervanger) hierin. Een inductie koekenpan is voorzien van een magnetisch element in de bodem, waardoor deze op een inductieplaat verwarmd kan worden. Hierdoor gaat er minder warmte verloren, omdat de bodem sneller én evenredig wordt verwarmd. 

Welke koekenpan is het beste voor inductie?

Er zijn verschillende inductie koekenpannen te vinden, maar welke is het beste? Er zijn een paar punten die de beste inductie koekenpannen onderscheiden van een oké inductie koekenpan. 

Magnetisme

Inductie werkt door gebruik te maken van magnetisme. Een inductieplaat en de magnetische laag in de bodem van een pan reageren op elkaar, waardoor de bodem van de pan verwarmd wordt. De eenvoudigste manier om te controleren of je koekenpan voor inductie gebruikt kan worden, is door hier een magneet tegen de bodem te houden. Wordt de magneet aangetrokken tot de bodem van de pan? Dan is dit een inductie koekenpan. Een andere manier om zeker te weten of een pan geschikt is voor koken op een inductieplaat, is door te kijken of deze een symbool van een spiraal op de verpakking of pan heeft. Dit symbool geeft namelijk aan dat het voor inductie gebruikt kan worden. 

Bodem

De bodems van koekenpannen inductie zijn zeer belangrijk, deze zorgen er namelijk voor dat je in de pannen kunt koken. De bodem van een koekenpan voor inductie wil je het liefst zo vlak mogelijk hebben. Daarnaast is een dikke bodem die bestaat uit verschillende lagen gewenst, deze geleidt namelijk beter en trekt een stuk minder snel krom dan een pan met een dunne bodem en weinig lagen. Dit maakt het onderhoud van de pan ook een stuk eenvoudiger. 

Handvat 

Het handvat van een koekenpan inductie zorgt ervoor dat je de pan gemakkelijk kunt verplaatsen en bewegen. Wil je je pannenkoek omdraaien of je groente omschudden? Dan kun je het handvat vastpakken en de pan bewegen. De koekenpannen inductie van ISENVI kun je daarom kopen met verschillende handvatten. Je kunt kiezen tussen:

 

 

 

 

 

Waar je op moet letten bij het kopen van een geschikte koekenpan voor inductie?

Bij ISENVI kun je kiezen uit een uitgebreid assortiment inductie koekenpannen. Het is daarom belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het kopen van een geschikte koekenpan voor inductie. Denk daarom na over de volgende specificaties. 

Het formaat en de diameter

Er zijn verschillende formaten waarin je een inductie koekenpan kunt kopen. Je wilt een pan waarvan de diameter past op je inductiekookplaat. Daarnaast is het ook belangrijk dat je een formaat inductie koekenpan koopt die groot genoeg is voor je gezin. Voor verschillende groepen mensen heb je namelijk verschillende groottes in pannen. Zo vind je bij ons:

De materialen en het design

Er zijn verschillende soorten materialen waarvan een koekenpan gemaakt kan worden. De pannen van ISENVI zijn gemaakt van 100% duurzaam materiaal. Voor onze koekenpannen inductie wordt er gebruik gemaakt van aluminium, RVS Tri-Ply of forged aluminium. Allemaal hebben ze hun eigen voordelen en specifieke toepassingen. Kijk daarom welk materiaal het beste aansluit op het bestemde gebruik dat je voor de pannen hebt. Het design van de koekenpannen is daarnaast ook belangrijk. Je wilt natuurlijk dat een koekenpan goed past bij jouw keuken en de pannen die je al gebruikt. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een volledige pannenset, zodat alles goed bij elkaar past. 

Het gewicht

Een pan moet goed wendbaar zijn, om het koken zo aangenaam mogelijk te maken. Aluminium is een stuk lichter dan bijvoorbeeld gietijzer. Let daarom op het gewicht van een koekenpan inductie en kijk of dit gewicht voor jou aangenaam is tijdens het koken. 

Keramische koekenpannen

Er zijn genoeg redenen om een keramische koekenpan voor inductie te kopen. Keramische pannen zijn namelijk makkelijker in het onderhoud, worden sneller en evenredig warm en bevatten geen schadelijke stoffen zoals PTFE, PFOA en PFAS. De keramische antiaanbaklaag heeft maar 75% van het vermogen nodig in vergelijking met een traditionele antiaanbaklaag. Daarnaast hoef je minder olie of boter te gebruiken bij het koken. Dit is gezonder en voordeliger voor jou en je gezin. 

Koop eenvoudig je inductie koekenpan online

Je koekenpannen inductie kopen doe je eenvoudig online bij ISENVI. Plaats je op een werkdag je bestelling vóór 20.30 uur en zijn de producten volgens onze website voorradig? Dan worden deze de volgende dag al bij je bezorgd, waardoor je snel de heerlijkste gerechten op tafel kunt zetten. 

Heb je vragen over de producten van ISENVI of heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste inductie koekenpan voor jouw keuken? Neem dan gerust contact met ons op. We nemen alle tijd om je te helpen en van persoonlijk advies te voorzien. 

trengo