Soenil Bahadoer en de samenwerking met ISENVI

 

Soenil Bahadoer is in 1967 geboren in Suriname en toen hij 8 jaar was verhuisd naar Nederland. Hij is opgegroeid in een Surinaams-Hindoestaanse cultuur en met familieleden die hele dagen in de keuken staan om de meest traditionele gerechten te bereiden. Hier is zijn passie van koken dan ook mee begonnen. Vanaf zijn tiende woont Soenil in het Brabantse Nuenen. Hij volgde les aan de kookschool in Eindhoven en had bijbanen in verschillende sterrenkeukens. Hierbij leerde hij door verschillende sterrenchefs vooral de Franse keuken kennen.

Uiteindelijk is Soenil bij Restaurant de Lindehof in Nuenen gaan werken. Waar hij in 1995 mede-eigenaar werd en sinds 2007 volledig eigenaar is. Hij combineert de smaken uit zijn geboorteland Suriname met de klassiek Franse keuken waarin hij is opgeleid. Deze unieke combinatie in kookstijl leverde hem veel succes op. In 2004 kreeg hij zijn eerste Michelinster en in 2015 verdient hij zijn tweede. Daarnaast wordt Soenil Bahadoer in 2020 Chef van het Jaar. Bahadoer had al snel de droom om de eerste sterrenkok te worden met een Surinaamse achtergrond. En dit heeft hij maar netjes weten te behalen. Daarnaast is hij ook de eerste Nederlander met een Nederlandse én een Belgische Meestertitel.

Het favoriete ingrediënt van Soenil Bahadoer is Vadouvan, een specerijenmengsel gemaakt van Indiase kruiden met Franse invloeden. Je kunt er bijvoorbeeld een heerlijke Frans Indiase curry mee maken. Hierbij gebruikt hij maar al te graag de Soenil by ISENVI Kookpan 24 cm en de Soenil by ISENVI Koekenpan 28 cm.

Om de coronacrisis te overbruggen is Bahadoer een foodtruck gestart. Het iemand die heel graag bezig wil blijven en dit is hem dan ook zeker gelukt. Het is een geslaagd succes en hij wil dit in de toekomst er waarschijnlijk bij blijven doen.

Met gepaste trots mogen wij dan ook bekend maken dat ISENVI een samenwerking aangaat met sterrenkok Soenil Bahadoer. Er is een unieke Soenil lijn op de markt gekomen. Het zijn pannen van hoogstaand kwaliteit en gesigneerd door de enige echte Soenil Bahadoer. Daarnaast bevatten de pannen een teflon vrije antiaanbaklaag, waardoor je gezond en lekker kunt blijven koken. Precies zoals je van ISENVI gewend bent. Wil jij ook de sterren van de hemel koken of je voelen als een echte chefkok? Dan zijn de soenil pannen perfect voor jou! Bekijk snel onze Soenillijn.